Chicu: Prețul energiei electrice este următoarea „bombă cu ceas” - cu cât se va majora

© Sputnik / OsmatescoIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Abonare
Fostul premier Ion Chicu a făcut prognoze cu privire la evoluția prețurilor la energia electrică în viitorul apropiat.
CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Fostul premier Ion Chicu a vorbit în cadrul emisiunii „Subiectul Principal” de la Sputnik Moldova despre probabilitatea majorării prețului la energia electrică.
„Energia electrică este următoarea bombă cu ceas care poate să explodeze, dacă autoritățile noastre nu vor avea o abordare responsabilă în această chestiune. (...) Următorul preț va fi considerabil mai mare, indiferent cine va fi furnizor, pentru că vedeți că acum se discută că trebuie să avem surse de alternativă. Prețul va fi mai mare, în primul rând”, a declarat fostul premier.
Ion Chicu a atras atenția că actualul contract cu Centrala de la Cuciurgan e valabil până la 1 aprilie. În plus, el admite că ar putea să apară dificultăți în furnizarea energiei după expirarea acestui termen.
„Știm că la Cuciurgan sunt planificate lucrări de reparație. Asta tot poate fi o mare problemă. Reparație care poate influența capacitatea acestui furnizor de a asigura energie electrică. (...) Asta este următoarea provocare. Asta este consecința abordării Maiei Sandu și Guvernului în managmentul sectorului energetic al țării”, a menționat fostul șef de Guvern.
În prezent, tariful la energia electrică pentru populație este de 1,51 lei/kWh, însă compania Premier Energy a solicitat ANRE o majorare cu 85%. Dacă cererea va fi acceptată, prețul kilowatului va ajunge la 2,79 lei.
Fluxul de știri
0