Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Taximetriștii din Chișinău vor majora prețul călătoriei sau nu vor efectua curse de luni

© Pixabay / MichaelGaidaTaximetru
Taximetru - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2022
Abonare
Companiile de taxi din Moldova susțin că majorarea prețului la gazul metan le-a făcut munca neprofitabilă.
CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Asociaţia Transportatorilor Auto în Regim de Taxi a avertizat că începând de luni călătorii ar putea să se confrunte cu o lipsă acută de taxiuri în capitala Moldovei.

„Ținând cont de creșterea prețurilor la gazul metan la stațiile de alimentare GNC din 22 ianuarie a.c., munca în taxi devine nerentabilă atât pentru șoferi, cât și pentru companiile de taxi. Dacă situația nu se va schimba urgent, aceasta va duce inevitabil la creșterea tarifelor pentru serviciile de taxi”, menționează Asociaţia Transportatorilor Auto în Regim de Taxi.

Printre alte probleme acute ale asociației se numără concurența neloială pe piață și imperfecțiunea cadrului legislativ în domeniul transportului în regim de taxi.
Reamintim că majorarea prețului de achiziție a gazelor naturale importate de Moldova a dus la creșterea prețului metanului la benzinăriile din republică.
Prețul pentru un litru de gaz natural comprimat s-a scumpit cu 25%. Astfel, șoferii care utilizează gazul metan îl cumpără acum la prețul de 17,60 lei pentru un litru, cu cinci lei mai mult decât anterior.
Fluxul de știri
0