Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Expert: PAS nu a trecut prin „școala vieții”

© Sputnik / Mihai CarausPAS
PAS  - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2022
Abonare
Expertul economic Mihail Poisik și-a exprimat opinia cu privire la motivele crizei economice permanente din Moldova.
CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Este convenabil să dai vina mereu pe factorii externi pentru criza prelungită din țară, dar nu și onest. Opinia a fost exprimată de expertul economic Mihail Poisic în emisie la Radio Sputnik Moldova.
„Problema este legată nu atât de factorii externi, cât de cei interni. Imaginați-vă că ați citit regulile de circulație și ați studiat construcția mașinii. Și apoi ați urcat la volan și ați început să conduceți prin oraș. Același lucru s-a întâmplat și în conducerea statului nostru”, a spus expertul.
Problema constă în faptul că guvernarea nu a trecut prin „școala vieții”, consideră expertul economic.
„Oamenii au lucrat în organizații neguvernamentale, au scris rapoarte, au citit manualul lui Samuelson „Economia liberală”, dar habar nu au despre economia reală. Nu degeaba se spune în instituțiile de învățământ superior - uitați tot ce vi s-a predat la școală, iar la serviciu - uitați tot ce vi s-a predat la universitate", a spus Poisik.
Pentru a deveni un conducător de succes, trebuie să crești până la asta.
"Întotdeauna a existat o promovare treptată a personalului. Și nu numai în URSS. Ajungeai la etapa de producție, apoi creșteai, te observau. Te angajai apoi în comitetul raional al partidului. De acolo puteau să te trimită la Școala superioară de partid. Apoi piteai fi numit viceministru. Abilitatea unei persoane ca organizator trebuie testată. Nu se poate lua un om de pe stradă, care nu a condus nimic înainte și să înceapă brusc să conducă sectoare întregi ale economiei”, a remarcat expertul.
Fluxul de știri
0