Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autorul alertelor false cu bombă: Un minor dirijat din străinătate

© Inquam Photos / George CălinIntervenții pirotehnice, alertă cu bombă
Intervenții pirotehnice, alertă cu bombă - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2022
Abonare
Unul din autorii celor mai multe alerte false cu bombă din ultima perioadă a fost identificat. Era ghidat din străinătate.
CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Un minor din Republica Moldova, ghidat de persoane terțe din străinătate, s-a dovedit a fi autorul celor mai multe alarme false cu bombă înregistrate în ultima perioadă.
Poliția Republicii Moldova informează că în activitatea infracțională a acestuia a fost folosită metoda nouă de comunicare a alertelor, iar platforma de pe care erau transmise aceste informații fiind înregistrată într-un stat european.
Mai mult, minorul, fiind dirijat de persoane terțe a transmis alerte false cu privire la minarea mai multor obiective strategice și pe teritoriul altor state.
Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre actul de terorism. Legislația penală prevede amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani.
E precizat, de la începutul acestui an au fost DÎn ultima perioadă am înregistrat mai multe alarme fînregistrate nouă alerte false cu bombă. Din cauza acestora, bugetul național a fost prejudiciat considerabil, concomitent fiind tulburată atât activitatea autorităților publice centrale și locale, cât și a agenților economici. Autoritățile statului atenționează rău-făcătorii de a se abține de la provocări și alte acțiuni ilegale.
Alertă cu bombă la un centru comercial din capitală - Sputnik Moldova, 1920, 10.01.2022
Video
Alertă cu bombă la mall: A fost găsit un pachet suspect
Fluxul de știri
0