Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Stare de urgență în sănătate publică - ce măsuri examinează deputații

© Sputnik / Anatolii KiriakStare de urgență în Chișinău
Stare de urgență în Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Abonare
În ședința de azi a Parlamentului deputații examinează un proiect ce ține de instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică.
CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Proiectul de lege prevede că și în acest an vor fi acordate indemnizații de 16 mii de lei angajaților din sistemul medical de stat, care s-au infectat cu COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.
Anterior, Guvernul a aprobat acest proiect propus de Ministerul Sănătății. Inițiativa prevede că și în anul 2022 vor fi acordate aceste indemnizații pentru angajații Agenției Naționale pentru Sănătate Publică implicați în diagnosticul și supravegherea epidemiologică a cazurilor și focarelor de COVID-19, personalul medical implicat nemijlocit în activitățile medicale de combatere a infecției COVID-19 în instituțiile medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serviciului de Informații și Securitate.
Vor primi indemnizații și angajații din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice de asistență medicală spitalicească, de asistență medicală urgentă prespitalicească, de asistență medicală specializată de ambulator, de asistență medicală primară.
Cheltuielile pentru realizarea hotărârii vor fi asigurate din contul fondurilor de urgență ale Guvernului. Prevederea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.
De indemnizația unică de 16 mii de lei au beneficiat în ultimii doi ani 17 771 de angajați din instituţiile medico-sanitare, care s-au infectat la locul de muncă.
Spital, secția COVID - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Coronavirus
Un nou antirecord de infectări: Câte cazuri de COVID-19 s-au înregistrat astăzi
Fluxul de știri
0