Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Consiliul municipal Chișinău cere demisia Guvernului

© Sputnik / Mihai CarausGuvernul
Guvernul - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Abonare
Consiliul municipal Chișinău a aprobat o declarație prin care argumentează necesitatea demiterii Guvernului. Aceasta a fost adresată președintelui Parlamentului Igor Grosu.
CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. În declarația adresată președintelui Parlamentului Igor Grosu, consilierii menționează că Guvernul în frunte cu Natalia Gavrilița nu face față problemelor stringente cu care se confruntă societatea. În context, aceștia invocă sărăcirea populației, majorarea tarifelor la gaz și căldură și creșterea prețurilor la produse alimentare.
În context, CMC consideră că Executivul trebuie să fie demis.
„Având în vedere situația economică dificilă din țară, cauzată de activitatea ineficientă a Guvernului Republicii Moldova, dorind să oprim sărăcirea în continuare a alegătorilor noștri, Consiliul municipal Chișinău cere demisia imediată a Guvernului Republicii Moldova în frunte cu Natalia Gavrilița”.
Mai mult, consilierii susțin că noul guvern trebuie să fie format din reprezentanţi ai diferitelor forţe politice.
„În același timp, principalul criteriu în selecția candidaților ar trebui să fie profesionalismul și, bineînțeles, onestitatea”, se menționează în declarația CMC.
Aceasta a fost aprobată la ședința Consiliului municipal Chișinău din 20 ianuarie.
Precizăm că actualul Consiliu municipal Chișinău este format din 22 de consilieri aleși pe listele Partidului Socialiștilor, 13 sunt din partea Platformei DA, șase - din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, trei din partea Partidului Liberal, doi din partea Partidului „Șor”, unul din partea Partidului Democrat, unul din partea Partidului Comuniștilor, unul din partea Partidului Unității Naționale și doi sunt neafiliați politic.
Fluxul de știri
0