Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Se va uni sau nu stânga cu dreapta pentru a lupta împotriva PAS: Ce cred experții

© Sputnik / Alexey Maishev / Accesați arhiva multimediaПресс-конференции по итогам парламентских выборов в Молдавии
Пресс-конференции по итогам парламентских выборов в Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Abonare
Analistul politic Corneliu Ciurea a estimat cât de departe pot ajunge politicienii moldoveni în lupta pentru putere.
CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. Un lucru comun poate fi observat în cazul politicienilor moldoveni care promovează diferiți vectori politici și chiar geopolitici - este vorba de criticile tot mai dese și dure la adresa partidului de guvernământ din Republica Moldova. Precizarea a fost făcută în studioul Sputnik Moldova de comentatorul politic Corneliu Ciurea.

„Nu am observat încă o unanimitate, dar există aspecte comune în critica la adresa PAS. Este în avantajul lor, al tuturor, să slăbească acest partid”, a menționat Ciurea.

Expertul este de părere că toate forțele de opoziție sunt cointeresate în critică, iar acest lucru este justificat - ce-i drept, metodele de luptă pentru putere sunt diferite.

„Stânga vrea să-i îndepărteze de la putere, în timp ce dreapta vrea să-i slăbească pentru a-și găsi un loc sub soare lângă ei, înlocuindu-i treptat. Deci, atât stânga, cât și dreapta la un anumit moment vor acționa, dacă nu împreună, atunci într-o direcție comună”, a mai spus Ciurea.

Politologul menționează că „inamicul comun”, Partidul Acțiune și Solidaritate, nu va face din stânga și dreapta din Republica Moldova un fel de aliați pe termen lung - critica la adresa autorităților este intuitivă, fără negocieri și coordonare a acțiunilor.
„Nu cred că se va ajunge la niște negocieri între stânga și dreapta pentru a se opune PAS-ului împreună. Este în avantajul lor să lovească autoritățile și o vor face fără întâlniri și procese de negociere”, a conchis interlocutorul.
Comentatorii politici de la noi au vorbit în ultimele săptămâni, în mod repetat, despre unanimitatea opoziției în ceea ce privește criticile aduse Partidului Acțiune și Solidaritate.
deputații în ședință, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2022
Politică
Parlamentul se convocă în ședință extraordinară
Fluxul de știri
0