Stabilitatea politică și procesul de negocieri – mesajul adresat de Krasnoselski

Vadim Krasnoselski, - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Abonare
Liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, a conturat sarcinile organelor de stat pentru anul viitor. El a îndemnat funcționarii să asigure stabilitatea politică.
TIRASPOL, 20 ian – Sputnik, Julia Sorokopud. Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a adresat mesajul tradițional în care a conturat sarcinile pentru anul 2022. El și-a anunțat strategia în cadrul unei ședințe online extinse.
Conducătorul regiunii transnistrene a menționat problemele privind asigurarea stabilității politice. Krasnoselski a dispus ca departamentul transnistrean de Externe să sprijine operațiunea de menținere a păcii sub egida Federației Ruse și să prevină încercările de distrugere a formatului „5 + 2”, precum și să contribuie la funcționarea stabilă a procesului de negocieri.
„Să sprijine organele puterii de stat din Transnistria în stabilirea contactelor bilaterale cu ministerele și departamentele Federației Ruse, precum și cu regiunile Rusiei”, este menționat în mesaj.
În domeniul politicii externe, Krasnoselski a subliniat, de asemenea, necesitatea extinderii cooperării cu Organizația Națiunilor Unite, precum și consolidarea legăturilor politice și diplomatice cu membrii ONU și popoarele nereprezentate.
Transnistria, ai cărei locuitori sunt ruși și ucraineni în proporție de 60%, a căutat să se separe de Moldova chiar înainte de prăbușirea URSS, temându-se că țara se va uni cu România pe valul naționalismului
În 1992, după o încercare a autorităților moldovenești de a soluționa conflictul cu forța, Transnistria a devenit un teritoriu care era practic în afara controlului Chișinăului.
Forțele rusești de menținere a păcii au fost introduse în zona acțiunilor de luptă pe 29 iulie 1992, în conformitate cu acordul semnat de președinții Federației Ruse și Republicii Moldova.
Vadim Krasnoselski - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Politică
Krasnoselski: Am ce să-i spun Maiei Sandu
Fluxul de știri
0