Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Reforma teritorial-administrativă - între promisiuni și restanțe

Abonare
Reforma teritorial-administrativă va fi una din prioritățile Parlamentului în 2022. Cel puțin asta sugerau deputații PAS la sfârșitul anului 2021. Ce spun astăzi parlamentarii, dar și când ar fi posibilă această reformă?
Despre reforma teritorial-administrativă și problemele localităților țării se vorbește de când Republica Moldova și-a obținut independența. Așa se face că de-a lungul anilor, satele au prezentat interes pentru partidele politice doar în campaniile electorale, în rest, primarii au rămas pe cont propriu.
De ce în anul 2022 încă discutăm despre necesitatea reformei administrației publice locale? Ce avantaje va oferi această reformă pentru cetățeni și bugetul national, dar și care sunt cele mai stringente probleme ale APL-urilor? Vom încerca să găsim răspunsul la aceste întrebări la Alexandru Morcov, coordonator de programe în cadrul Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM).
Fluxul de știri
0