Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Medicament indicat pentru tratamentul COVID-19, autorizat în Moldova

© Pixabay / MatvevnaMedicamente
Medicamente - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Abonare
Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) anunță că preparatul destinat tratamentului de COVID-19 a fost autorizat și în Moldova. Vezi despre ce medicament este vorba și cine poate să-l administreze.
CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. Produsul farmaceutic „Molnupiravir”, care este destinat tratamentului de COVID-19, a fost autorizat de către Comisia Medicamentului. Anunțul a fost făcut de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.
Astfel, în regim de urgență urmează să fie avizat prețul produsului, iar după publicarea Ordinului în Monitorul Oficial preparatul va putea fi plasat pe piața farmaceutică din Republica Moldova.
Precizăm că „Molnupiravir” poate fi găsit deja în farmacii, după ce luna trecută Agenția a oferit permis de import pentru doi producători.
Potrivit specialiștilor, preparatul „Molnupiravir” este indicat pentru tratamentul formelor ușoare până la moderate ale COVID-19, la adulți care au cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea unei forme severe a bolii. Astfel, acest medicament este indicat mai mult persoanelor obeze, cu vârsta înaintată de peste 60 de ani, cu diabet zaharat sau boli cardiace, care s-au infectat cu noul coronavirus.
„„Molnupiravir” trebuie administrat cât mai curând posibil după stabilirea diagnosticului de COVID-19 și în decurs de cinci zile de la debutul simptomelor, deoarece studiile clinice au demonstrat că medicamentul este mai eficient atunci când se administrează în stadiile incipiente ale bolii”, susțin specialiștii din cadrul Agenției Medicamentului.
Amintim că în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Sănătății Ala Nemerenco a declarat că acest medicament ar putea fi compensat 100% și va putea fi utilizat în tratamentul la domiciliu. Atunci, Nemerenco a precizat că după înregistrarea prețului, acest preparat va fi inclus în lista medicamentelor compensate.
Spital, secția COVID - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2022
Coronavirus
Record sumbru de la începutul pandemiei: Peste trei mii de cazuri noi de infectare
Fluxul de știri
0