Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Preț record la carburanți: Cât vor costa pe 20 ianuarie

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaBenzină
Benzină - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon pentru carburanți.
CHIȘINĂU, 19 ian - Sputnik. Prețurile la carburanți ar putea crește și pe 20 ianuarie. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon valabile pentru 20 ianuarie. Astfel, benzina 95 se scumpește cu 11 bani și va costa 22,33 de lei. Pentru un litru de motorină vom achita 19,30 lei, cu 16 bani mai mult față de astăzi.
Într-un comunicat de presă, ANRE precizează că la la baza creșterii accelerate a prețurilor pentru produsele petroliere principale de tip standard este tendința generală de creștere a cotațiilor înregistrate la bursele internaționale, care în ultimele zile au atins noi valori record.
„Astăzi, 19 ianuarie, cotaţia petrolului Brent a urcat până la 89,05 de dolari per baril, ajungând astfel la cel mai mare nivel înregistrat din13 octombrie 2014. Același nivel maximal din ultimii șapte ani se înregistrează și la cotațiile Platts pentru benzină și motorină, care reprezintă produse derivate din petrol”, explică Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.
Totodat, ANRE susține că aplică cu exactitate cadrul juridic corespunzător și urmărește ca prețurile la produsele petroliere principale de tip standard să fie corecte, reflectând fidel evoluțiile pe piața internațională atât în perioade de creștere, cât și de descreștere a cotațiilor.
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2022
Economie
Spînu: Moldovagaz nu poate plăti - Vor fi sau nu sistate livrările de gaz
Fluxul de știri
0