Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Oleg Serebrian, depune jurământul în funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare

© Photo : Președinția Republicii Moldova Oleg Serebrian a depus jurământul de credință
Oleg Serebrian a depus jurământul de credință - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2022
Abonare
Ambasadorul Oleg Serebrian depune jurământul în fața președintelui Maia Sandu și premierului Natalia Gavrilița după ce a fost numit prin decret în funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare de către șeful statului.
În cadrul ceremoniei de depunere a jurământului, Maia Sandu i-a mulțumit lui Oleg Serebrian că a acceptat să preia acest portofoliu.
“Sunt convinsă că experiența Dvs. diplomatică, dar și buna cunoaștere a realităților din Republica Moldova și a situației din regiune vă vor ajuta să faceți față acestei noi provocări profesionale”, a declarat Maia Sandu.
“Vreau să vă amintesc că pentru noi bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova, indiferent dacă vorbim despre cei de pe malul drept sau stâng al Nistrului, este cea mai importantă. Cetățenii noștri, și pe malul drept, și pe malul stâng, au nevoie de acces la servicii medicale, servicii educaționale de calitate, au nevoie să știe că avem o justiție dreaptă care respectă și asigură respectarea drepturilor tuturor”, a spus șeful statului.
Maia Sandu a trasat sarcinile de bază pe care Oleg Serebrian va urma să le îndeplinească în funcția de vice-premier la Reintegrare.
“Dacă vorbim de acest portofoliul Reintegrării, atunci vorbim despre sarcina noastră de a identifica o soluție pașnică, diplomatică a conflictului transnistrean, o soluție care să respecte integritatea teritorială a Republicii Moldova, suveranitatea Republicii Moldova și o soluție care să rezulte într-un stat funcțional”, a spus Maia Sandu.
Și premierul Natalia Gavriliță l-a lăudat pe Oleg Serebrian, spunând că acesta este “un interlocutor cumpătat, înțelept, exact calitățile care sunt necesare pentru a gestiona dosarul transnistrean”.
Fluxul de știri
0