Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

CNN: Șeful CIA a vizitat Ucraina și s-a întâlnit cu Zelenski

© AP Photo / Tom WilliamsУильям Джозеф Бёрнс
Уильям Джозеф Бёрнс
 - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Abonare
CNN: Șeful CIA Burns a vizitat Kievul săptămâna trecută, unde s-a întâlnit cu președintele Zelenski
Directorul Agenției Centrale de Informații (CIA) din SUA, William Burns, a vizitat Kievul săptămâna trecută, unde a discutat cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski și cu colegii de la agențiile locale de informații despre tensiunile regionale și eforturile de a le dezamorsa, relatează CNN, citat de RIA Novosti.
Rusia neagă planurile agresive care i s-au atribuit de Occident față de Ucraina, dar califică posibilitatea integrării acesteia în NATO că ar depăși „liniile roșii” și cere SUA și aliaților lor garanții că acest lucru nu se va întâmpla.
„Directorul Burns a făcut o vizită preprogramată la Kiev miercurea trecută, unde a ținut consultări cu colegii serviciilor de informații pe fondul temerilor privind o nouă invazie rusă în Ucraina”, a scris jurnalista CNN Natașa Bertrand pe Twitter, citând un oficial american anonim.
Subiectul de discuție, a spus el, a fost „evaluările riscurilor cu care s-a confruntat Ucraina”. „În timpul vizitei, el a avut și ocazia să discute despre situația actuală cu președintele Zelenski și despre eforturile de a detensiona tensiunile”, a declarat sursa citată.
Săptămâna trecută, Rusia a purtat trei runde de discuții cu țările occidentale privind situația din jurul Ucrainei și securitatea Europei. Întâlnirile de la Geneva, Bruxelles și Viena au confirmat diferențele de abordare ale părților în problema extinderii NATO și s-au încheiat fără acorduri de continuare a contactelor.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Rusia
Lavrov a vorbit despre „liniile roșii”, Ucraina, NATO și garanțiile de securitate
Fluxul de știri
0