Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A fost anunțată data când deputații vor fi lipsiți de imunitate

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы 06 декабря 2021
Заседание парламента Молдовы 06 декабря 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Abonare
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat astăzi într-un mesaj de pagina sa de Facebook când Parlamentul va supune votului proiectul de lege care prevede abrogarea Aliniatului trei al Articolului 70 al Constituției.
Sergiu Litvinenco afirmă că deja în luna mai deputații moldoveni ar putea să fie lipsiți de imunitatea parlamentară. Ministrul afirmă că deja judecătorii Curții Constituționale au avizat pozitiv proiectul de lege.
“De […] de imunitate beneficiază în prezent deputații – art. 70 alin. (3) din Constituție. Dar, precum se știe, Parlamentul a inițiat modificarea normei respective – proiectul de lege nr. 319 din 2 noiembrie 2021. Acesta a obținut avizul Curții Constituționale (Avizul nr. 2 din 26 octombrie 2021) și urmează a fi supusă votului în timpul apropiat – începând cu luna mai a acestui an. Nici judecătorii și nici procurorii nu beneficiază de astfel de privilegii”, a scris Litvinenco pe Facebook.
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, despre imunitatea deputaților
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, despre imunitatea deputaților  - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, despre imunitatea deputaților
Vom menționa că abrogarea instituției imunității pentru deputați a fost una dintre promisiunile electorale ale PAS și Maia Sandu.
Fluxul de știri
0