Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Trump spune când va reveni la Casa Albă

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2022
Abonare
Fostul președinte american Donald Trump a vorbit despre posibilitatea de a candida la alegerile prezidenţiale din 2024, spunând că „Vom lua înapoi Casa Albă”.
BUCUREŞTI, 17 ian – Sputnik, Doina Crainic. Donald Trump, cel de-al 45-lea președinte al SUA, a sugerat că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024, spunând că acesta va fi anul în care americanii „îşi vor lua ţara înapoi”.
„Cred că 2024 va fi și mai important, [dar] acesta va fi anul în care vom lua înapoi Camera [Reprezentanţilor], vom lua înapoi Senatul și vom lua înapoi America. Acest lucru este atât de important”, a declarat Trump, în timpul mitingului său „Salvaţi America”.
„Și, în 2024, vom lua înapoi Casa Albă”, a adăugat Trump, potrivit Sputnik News.
După alegerile din 3 noiembrie 2020, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Atunci echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde a sustinut că au avut loc fraude electorale în masă.
Pe 6 ianuarie 2022, la un an de la protestele din jurul Capitoliului, Biden l-a acuzat pe predecesorul său de tentativa de a împiedica transferul pașnic al puterii în SUA, precum şi de faptul că ar fi promovat minciuni în contextul refuzului de a recunoaște înfrângerea sa la alegerile din 2020.
Drept replică, Trump a avut o declaraţie dură la adresa actualului preşedinte american.
„Biden, care distruge națiunea noastră cu o politică scelerată a deschiderii frontierelor, cu alegeri corupte, abordări catastrofale în sfera energetică, mandate neconstituționale, închiderea școlilor, a utilizat azi numele meu pentru a încerca să divizeze și mai mult America. E un spectacol politic – o tentativă de a distrage atenția de la faptul că Biden a eșuat în totalitate și în mod absolut”, a precizat Trump în declarația sa.
Potrivit fostului preşedinte, alegerile prezidențiale din 2020, victorioase pentru Biden, reprezintă „o mare minciună”.
Fluxul de știri
0