Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Covidul îi ucide pe săraci în timp ce bogații se îmbogățesc și mai tare

© AP Photo / Markus SchreiberBill Gates
Bill Gates - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2022
Abonare
Un raport Oxfam arată că cei săraci au murit din cauza inegalității în distribuirea vaccinurilor și a faptului că nu au avut acces la tratament.
BRUXELLES, 17 ian – Sputnik, Daniela Porovăț. ONG-ul Oxfam a arătat că, în timp ce bogăția celor mai bogați 10 oameni din lume s-a dublat în timpul pandemiei, cei săraci de pe glob continuă să sufere din cauza lipsei vaccinurilor și a tratamentului, arată RT.
Într-un raport publicat luni, Oxfam a susținut că o taxă excepțională de 99% pe câștigurile pandemiei ale celor mai bogați 10 bărbați din lume ar strânge suficienți bani pentru a plăti vaccinuri pentru toată lumea de pe planetă.
„O taxă excepțională unică de 99% asupra câștigurilor de avere de pe urma Covid-19 ale celor mai bogați 10 bărbați ar genera 812 miliarde de dolari”, se arată în raport, menționând că acești 10 bărbați au de șase ori mai mulți bani decât cei mai săraci 3,1 miliarde de oameni.
Raportul, intitulat „Inegalitatea ucide”, susține că bogații au profitat de pe urma alegerilor politice structurale și sistemice care sunt denaturate în favoarea lor. Între timp, săracii au fost vătămați în mod direct de aceste decizii.
„Milioane de oameni ar fi încă în viață astăzi dacă ar fi avut un vaccin – dar sunt morți pentru că li s-a refuzat șansa aceasta, în timp ce marile corporații farmaceutice continuă să dețină controlul monopolului asupra acestor tehnologii”, a spus Oxfam.
Organizația de caritate susține că miliardarii au prosperat prin pandemie și că măsurile de stimulare fiscală și monetară au contribuit la bogăția lor pe măsură ce bursa a crescut.
„Vaccinurile au fost menite să pună capăt acestei pandemii, dar guvernele bogate au permis miliardarilor și monopolurilor farmaceutice să întrerupă aprovizionarea pentru miliarde de oameni. Rezultatul este că orice tip de inegalitate imaginabilă riscă să se mărească. Previzibilitatea ei este revoltătoare. Consecințele sale ucid”, a spus directorul executiv al Oxfam International, Gabriela Bucher, în raportul citat.
Test la COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Coronavirus
Specialiști, despre adevărata amenințare a tulpinii Omicron
Oxfam adaugă că proporția celor care mor din cauza Covid-19 în țările în curs de dezvoltare este aproximativ dublă decât în ​​țările bogate.
Raportul a fost lansat înaintea reuniunilor virtuale ale Forumului Economic Mondial din această săptămână, desfășurate în mod tradițional la Davos, unde liderii vor discuta despre provocările globale.
Fluxul de știri
0