Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție chișinăuieni: Ce să faceți cu brazii utilizați de sărbători

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПрирода
Природа - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2022
Abonare
Chișinăuienii sunt îndemnați să scoată brazii de sărbători din case până la 22 ianuarie.
CHIȘINĂU, 17 ian - Sputnik. Până la data de 22 ianuarie Primăria municipiului Chișinău va colecta brazii utilizați de locuitorii municipiului de sărbători. Astfel, autoritățile municipale îndeamnă chișinăuienii să depoziteze separat arborii uscați în preajma platformelor de colectare a deșeurilor menajere, nu în containere.
Pomii vor fi colectați centralizat de către serviciile specializate din cadrul Primăriei și vor fi transportați pentru reciclare, la o platformă din strada Lunca Bâcului, 24, care se află în preajma Stației de Epurare.
„Vom implementa această idee și în acest an. Direcția locativ-comunală va colecta coniferele și îi va transporta la platforma de deșeuri biodegradabile unde vor fi tocați, iar rumegușul în urma tocării va fi utilizat pentru compost”, a comunicat anterior pentru Sputnik Moldova șeful de la Spații Verzi, Serghei Carp.
Așadar, începând de luni, 17 ianuarie și până la 22 ianuarie cei care au utilizat brazi naturali de sărbători îi pot scoate lângă containerele de gunoi.
Totodată, agenții economici, organizațiile și instituțiile de pe teritoriul orașului Chișinău sunt îndemnați să transporte în mod individual pomii utilizați de către aceștia în perioada sărbătorilor de iarnă la platforma din Lunca Bâcului 24. Deșeurile vegetale urmează a fi tocate și utilizate de către Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, în calitate de îngrășământ organic pentru plante.
Atenție la decorațiunile pentru brad, acestea pot prezenta pericol pentru copiii mici - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Podcasturi
Atenție la decorațiunile pentru brad, acestea pot prezenta pericol pentru copiii mici
Fluxul de știri
0