Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zeci de polițiști pe drumurile din țară: Ce se întâmplă

© Sputnik / Mihai CarausPoliția
Poliția - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2022
Abonare
Polițiștii de patrulare au ieșit la prima operațiune din 2022 planificată pentru acest weekend. Numeroase mașini cu girofar vor putea fi văzute pe drumurile din nordul țării.
CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Zeci de polițiști au ieșit la muncă pentru a menține ordinea publică și a preveni accidentele pe drumurile din țară.
Potrivit serviciului de presă de la Inspectoratul General de Poliție,în acest weekend sunt desfășurate măsuri de amploare pentru descurajarea conducerii în stare de ebrietate.
”Angajații mai multor subdiviziuni ale IGP și colegi din IGC activează pentru a preveni consecințele conducerii în stare de ebrietate și riscurile aflării la volan sub influența alcoolului” este precizat într-un comunicat de presă de la IGP.
Potrivit datelor oferite de Inspectoratul Național de Securitate Publică, anul trecut au avut loc două mii de accidente. În urma accidentelor rutiere care au avut loc pe drumurile din țara noastră au decedat peste 200 de persoane, iar aproape 2600 de oameni s-au ales cu diverse traumatisme.
Totodată, aproape 200 de accidente au fost provocate de șoferi care au urcat în stare de ebrietate la volan.
Fluxul de știri
0