Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

OTSC va apăra membrii organizației de ”revoluții colorate”

© Photo : Министерство обороны РФ / Accesați arhiva multimediaRetragerea forțelor OTSC din Kazahstan
Retragerea forțelor OTSC din Kazahstan - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2022
Abonare
Spicherul Consiliului Federației Matvienko: OTSC îi va apăra pe membrii organizației în caz de ”revoluție colorată”.
CHIȘUNĂU, 16 ian – Sputnik. În cazul unei încercări de organizare a ”revoluției colorate” în una dintre țările membre OTSC, organizația va veni în apărarea acestei țări, a declarat președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, într-un interviu acordat pentru postul ”Rossia 1”, relatează RIA Novosti.
„Noi am demonstrat că aceasta (OTSC) este o organizație serioasă și că ei trebuie să țină cont de acest lucru, că în cazul unor încercări de ”revoluție colorată” în orice alt stat, OTSC va veni întotdeauna în apărare. Aceasta este foarte important”, a spus ea, răspunzând la întrebarea privind aprecierea dată acțiunilor OTSC în Kazahstan de către SUA și NATO.
Matvienko a amintit că Rusia are cea mai lungă frontieră cu Kazahstanul.
„Dacă nu s-ar fi reușit să se facă față la timp acestei situații, ea ar fi o amenințare nu numai pentru suveranitatea Kazahstanului, ar fi fost o amenințare și pentru securitatea suveranității țărilor vecine”, a declarat spicherul.
Potrivit Valentinei Matvienko, OTSC a demonstrat în Kazahstan viabilitatea, necesitatea și oportunitatea creării acestei organizații.
OTSC - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Rusia
Lavrov a vorbit despre posibilitățile de extindere a OTSC
Fluxul de știri
0