Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vântul a făcut prăpăd în țară: Zeci de localități fără energie electrică

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaДождь в Москве
Дождь в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 15.01.2022
Abonare
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare cod galben de vânt, care este valabilă și azi.
CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Vântul puternic de noapte trecută a lăsat zeci de localități fără energie electrică. Totodată, în mai multe localități din țară au izbucnit incendii de vegetație.

”Din cauza condițiilor meteo înregistrate și anume rafale de vânt, în seara zilei de 14 ianuarie au rămas parțial deconectate de la energia electrică 33 de localități din 10 raioane. Către dimineața zilei de 15 ianuarie parțial fără curent electric mai rămân 12 localități din 4 raioane” scrie IGSU.

În ultimele 24 de ore, pompierii din țară au intervenit pentru a stinge 184 hectare de vegetație uscată. De intervenția pompierilor a fost nevoie în localități din raioanele Ialoveni, Hîncești, Călărași, dar și municipiul Chișinău.
Peste 60 hectare de iarbă aprinsă au fost stinse de angajații IGSU în localitatea Dobrogea municipiul Chișinău, iar alte 40 de hectare au fost compromise la Bălțata, Ialoveni. În localitatea Rasvet, raionul Călărași pompierii au stins 17 hectare de vegetație arsă care risca să se extindă spre suprafețe mai mari, iar la Țipala, Ialoveni, salvatorii au avut misiunea să intervină pentru a localiza arderea unei suprafețe de 10 hectare de iarbă.
Zăpadă - Sputnik Moldova, 1920, 15.01.2022
Societate
Ce se întâmplă cu vremea astăzi: Prognoza meteo pentru 15 ianuarie
Focarele de vegetație se răspândeau cu repeziciune întrucât condițiile de vânt puternic favorizau arderea. În total, pe parcursul ultimelor 24 de ora angajații IGSU au intervenit în 39 situații pentru lichidarea arderii ierbii cuprinse de foc.
La Lucrările de restabilire a energiei electrice sunt antrenate mai multe echipe specializate a furnizorului de curent. Intervenția salvatorilor a fost necesară și pentru defrișarea arborilor în raioanele Drochia, Dondușeni, Nisporeni, Călărași, Anenii Noi și Hâncești.
Mai mult, în capitală pompierii au avut misiunea să intervină pe strada Nicolae Costin pentru a înlătura o placă metalică de pe un bloc de locuit care risca să cadă în gol. În continuare situația este monitorizată de de angajații IGSU.
Fluxul de știri
0