Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Simptomele coronavirusului s-au modificat considerabil – specialist

© Photo : Courtesy of the National Institutes of HealthCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 15.01.2022
Abonare
Șefa secției Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă” din Capitală a vorbit despre modul în care diversele tulpini ale coronavirusului influențează starea pacienților.
CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Simptomele infecției cu coronavirus nu sunt aceleași pe întreaga perioadă a pandemiei, ele se modifică în funcție de tulpină, a declarat pentru Sputnik Moldova Galina Chiriacova, șefa secției Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”.
"Simptomele se modifică foarte activ. Dacă urmărești cu atenție pacienții, poți observa că au revenit iarăși simptomele când se pierd gustul și mirosul, anterior ele aproape că dispăruseră. Tusea, atunci când a apărut pentru prima dată coronavirusul, era îndelungată și chinuitoare la un număr mare de pacienți Acum este mai puțină tuse. În schimb acum avem mai multe dureri in piept, mai multe simptome de intoxicație, dureri de cap si dureri musculare", a spus medicul.
Și asta nu este tot - pneumonia ca urmare a infecției cu coronavirus este o complicație gravă, rata de apariție a acesteia variază de asemenea de la tulpină la tulpină.
"La tulpina ”delta”, pneumoniile au început să se dezvolte mai rapid - nu în a șaptea zi, ci în a treia. Este foarte important să fie depistate cât mai devreme și să fie prescris tratamentul", a explicat Chiriacova.
Specialiștii din diverse țări au menționat de asemenea simptomele generale ale noii tulpini ”omicron”, care a apărut deja și în Moldova – este vorba de starea pronunțată de slăbiciune, temperatura corpului de peste 38 de grade, migrena, pierderea poftei de mâncare și tusea. În afară de aceasta, cei infectați strănută foarte des.
Omicron - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Coronavirus
Expert: În valul Omicron am putea ajunge la sute de mii de infectări
Fluxul de știri
0