Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aceste produse vă pot prelungi tinerețea – medic rus

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaLapte
Lapte - Sputnik Moldova, 1920, 15.01.2022
Abonare
Medicul gastroenterolog a numit produsele care ne pot păstra tinerețea și sănătatea pielii.
CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Menținerea unui aspect tineresc al pielii și părului, precum și a metabolismul în general, depind în mare măsură de vitaminele grupei B, în special B2. Medicul terapeut gastroenterolog Elena Tiulpina a vorbit despre aceasta la ”Canalul cinci”, relatează RIA Novosti.
Medicul a amintit că, odată cu înaintarea în vârstă, organismul uman nu asimilează cu aceeași ușurință toate componentele necesare și asta duce la o multitudine de probleme de sănătate.
„Toate procesele biochimice din organismul nostru se desfășoară cu participarea vitaminelor din grupa B, inclusiv vitamina B2, sau riboflavina. În același timp, rolul principal al vitaminei B2 este activarea altor vitamine din grupa B: B6, B9 (acidul folic) și vitamina B12, fără aceasta ele nu vor funcționa”, a explicat Tiulpina.
În opinia specialistului, deficitul vitaminei B2 se dezvoltă adesea din cauza efortului fizic sever, a anemiei și a bolilor tractului gastrointestinal sau ale glandei tiroide. Dar se poate determina dacă persoana are nevoie de vitamina B2 numai prin intermediul analizei.
Medicul a declarat că vitamina B2 se găsește atât în ​​produsele vegetale, cât și în cele de origine animală: sunt bogate în această vitamină laptele și produse lactate, ouăle, ficatul și rinichii, precum și ciupercile și nucile. O concentrare record de vitamina B2 se găsește în semințele de pin. Însă chiar și asta ar putea fi suficientă.
Ținând cont de numărul mare de calorii care se conțin în semințele de pin, nu le vom putea consuma în cantitățile necesare pentru a compensa deficitul de vitamina B2”, a menționat Tiulpina. Riboflavina se distruge foarte repede la lumină, ceea ce face dificilă obținerea ei din alimentele obișnuite, a adăugat ea.
Supermarket  - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Alimente care trebuie evitate pentru a preveni demența
Medicul a recomandat ca, în cazul unui deficit de vitamina B2 stabilit de medici, să fie administrate monopreparate care vor ajuta la menținerea sănătății și la prelungirea tinereții.
Fluxul de știri
0