Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un fost procuror de la Glodeni va sta după gratii: Ce infracțiune a comis

© Sputnik / Miroslav RotariÎnchisoare
Închisoare - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Abonare
Un fost procuror din raionul Glodeni a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis.
CHIȘINĂU, 14 ian - Sputnik. Ex-procurorul din Glodeni a fost condamnat pentru abuz de serviciu și fals în acte publice. Sentința a fost pronunțată astăzi de către Judecătoria Drochia, sediul Glodeni. Instanța a stabilit o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 2 ani și 2 luni cu executare în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcția de procuror pe un termen de 10 ani.
”În temeiul art.901 alin.(1) din Codul de procedură penală, instanța de judecată a dispus ca prima parte a pedepsei cu închisoare – 1 an și 1 lună să fie executată în penitenciar, iar restul pedepsei de 1 an și 1 lună să fie suspendată condiționat pe un termen de probă de 3 ani”, precizează Procuratura Anticorupție.
Fostul procuror a fost învinuit pentru faptul că, fiind în exercițiul funcției, având în procedura de conducere a urmăririi penale o cauză penală pornită pentru săvârșirea infracțiunii de escrocherie în proporții deosebit de mari, a emis actele procesuale în care a înscris date vădit false legate de punerea sub învinuire, audierea învinuitului și aplicarea față de învinuit a măsurii preventive.
În realitate însă, la emiterea actelor, atât învinuitul, apărătorul acestuia, cât și traducătorul, la acțiunile procesuale nominalizate nu au participat, iar semnăturile plasate în dreptul numelui lor au fost falsificate.
Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.
Fluxul de știri
0