Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

OMS, despre obligaţia vaccinării: „Ultima soluție și transparenţă cu privire la riscuri”

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaOMS
OMS - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Abonare
Organizația Mondială a Sănătății a cerut guvernelor să fie transparente cu privire la impunerea obligativităţii vaccinării împotriva COVID.
BUCUREŞTI, 14 ian – Sputnik, Doina Crainic. Introducerea obligației de vaccinare ar trebui să fie o măsură temporară și, de asemenea, ar trebui considerată ca o „ultimă soluție”.
Avertismentul a fost emis de Organizația Mondială a Sănătății, în contextul în care mai multe țări au introdus deja măsura, iar altele vor să impună obligativitatea în următoarele săptămâni și luni.
„Mulți oameni ezitanți [cu privire la vaccinarea anti-covid] au îndoieli sincere la care trebuie să li se răspundă”, a avertizat Mike Ryan, directorul executiv al programului de urgență al OMS, citat de Sputnik France.
Potrivit oficialului, obligația de vaccinare ar trebui să fie „clară, explicită și limitată în timp” și să fie însoțită de „comunicare adecvată și clarificare cu privire la riscuri”.
Scopul guvernelor, potrivit lui Ryan, ar trebui să fie acela de a echilibra cât mai bine beneficiile vaccinării cu „limitările drepturilor și libertăților individuale”.

Ţările în care a fost introdusă obligativitatea vaccinării

În prezent, sunt nouă țări în lume în care obligativitatea vaccinării a fost introdusă sau va fi introdusă în câteva săptămâni. În unele dintre acestea obligaţia este limitată la anumite grupe de vârstă, precum în Italia.
Aceste ţări sunt Austria (începând din februarie), Grecia (în curând pentru cei peste 60 de ani), Ecuador (începând de la 5 ani), Italia (din februarie pentru cei de peste 50 de ani), Indonezia, Micronezia, Cehia (în curând pentru cei peste 60 de ani), Tadjikistan și Turkmenistan.
Fluxul de știri
0