Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Forțele de menținere a păcii ale OTSC din trei țări au părăsit Kazahstanul - FOTO

© Sputnik / Дмитрий Рыжаков / Accesați arhiva multimediaForțele de menținere a păcii OTSC părăsesc Kazahstanul pe avioane IL-76
Forțele de menținere a păcii OTSC părăsesc Kazahstanul pe avioane IL-76 - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Abonare
Forțele de menținere a păcii ale OTSC din Armenia, Kârgâzstan și Tadjikistan au părăsit Kazahstanul
CHIȘINĂU, 14 ian - Sputnik. Forțele de menținere a păcii ale OTSC din Armenia și Tadjikistan au părăsit Kazahstanul cu patru avioane ale aviației militare de transport a Forțelor Aerospațiale Ruse, transmite corespondentul RIA Novosti.
Avioanele Il-76 au decolat de pe aeroportul din Alma-Ata. Militarii din Armenia zboară cu trei avioane, iar cei tadjici - cu unul, deoarece nu au luat echipament militar cu ei în Kazahstan.
În avion, împreună cu militarii din Tadjikistan, un grup de 31 de cadeți ai Institutului Militar al Forțelor Terestre din Kazahstan a plecat acasă de sărbători. Sediul operațiunii OTSC era situat în aceeași instituție de învățământ.
Puțin mai devreme în acea dimineață, unitățile forțelor armate kârgâze care păzeau o Centrală Termo-Electrică, au plecat acasă, dar nu pe avioane, ci pe cont propriu.
Contingentele din Rusia, Belarus, Armenia, Kârgâzstan și Tadjikistan au participat la operațiunea de menținere a păcii a OTSC în Kazahstan. Forțelor de menținere a păcii li s-a încredințat protejarea obiectivelor importante din punct de vedere strategic. Se știe că contingentul armean a păzit fabrica de cereale Aksai și stația de pompare Druzhba, iar forțele de menținere a păcii tadjice au păzit termocentrala Alma-Ata-1.
Joi, 13 ianuarie, a fost anunțată finalizarea cu succes a operațiunii, acum contingentul OTSC fiind retras din Kazahstan.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, trupele ruse de menținere a păcii, împreună cu forțele de ordine din Kazahstan, au preluat controlul deplin asupra aeroportului Alma-Ata. Forțele ruse de menținere a păcii au inclus unități ale Brigăzii 45 Forțe Speciale a Forțelor Aeropurtate, Diviziei 98 Aeropurtate și Brigăzii 31 Aeropurtate Separate, toate cu experiență de luptă. Comandantul Forțelor Aeropurtate Ruse, generalul colonel Andrey Serdiukov, conduce acțiunile forțelor de menținere a păcii OTSC în Kazahstan.
Fluxul de știri
0