Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Stoianoglo va căuta dreptate la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului

© Sputnik / Mihai CarausАлександр Стояногло
Александр Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Abonare
Unul dintre avocații lui Alexandr Stoianoglo a confirmat că au depus o cerere la CEDO.
CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglu s-a adresat la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului cu o plângere ce ține de aplicarea măsurilor procesuale în adresa lui cum ar fi de arestul la domiciliu și controlul judiciar Declarația a fost făcută pentru Sputnik Moldova de Vasile Gafton, avocatul lui Alexandr Stoianoglo.
Astăzi Curtea de Apel Chişinău a menţinut hotărârea Judecătoriei Chişinău cu sediul în Ciocana de prelungire a măsurii cu 30 de zile. În cadrul ședinței de judecată care a avut loc pe 4 ianuarie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorului pe caz Victor Furtună cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicată în privința lui Alexandr Stoianoglo, pe o perioadă de 60 zile.
Amintim că prima ședință de judecată în primul dosar inițiat pe numele procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, care urma să se desfășoare în data de 27 decembrie la Judecătoria Chișinău cu sediul Buiucani, a fost amânată. Astfel, audierea în acest dosar va avea loc pe 1 martie 2022.
Александр Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Societate
Alexandr Stoianoglo rămâne sub control judiciar
În acest dosar, Stoianoglo va ajunge pe banca acuzaților fiind învinuit de exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu.
Asta după ce pe 9 decembrie, Alexandru Stoianoglo a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. Ulterior, pe numele acestuia a fost inițiat un nou dosar de urmărire penală pe două capete de acuzare. Este vorba de încălcarea inviolabilității vieții personale și divulgarea datelor urmăririi penale.
Alexandr Stoianoglo a fost reținut în seara zilei de 5 octombrie, chiar înainte de briefingul de presă anunțat de acesta. El a fost scos de ofițerii mascați ai serviciilor speciale din clădirea Procuraturii Generale, după care a fost plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 de ore.
Fluxul de știri
0