Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Președintele Moldovagaz explică de ce unii consumatori au primit facturi umflate la gaz

© Sputnik / StringerGaz
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Abonare
Președintele Moldovagaz Vadim Ceban este invitatul ediției de astăzi a emisiunii „Logica Puterii” de la Radio Sputnik Moldova. El a explicat în emisie de ce unii consumatori au primit facturi la gaz cu sume exorbitante.
CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. După ce mai mulți consumatori s-au revoltat pe rețelele de socializare că au primit facturi exagerate la gaz pentru luna precedentă, Vadim Ceban a explicat cum a fost posibil acest lucru.

„Acest lucru poate să se întâmple pentru că poate fi o greșeală umană. Nu au fost citite corect datele la contor. Sau se poate face un volum prognozat și atunci se face recalcularea în baza datelor ulterior colectate. Au fost anumite cazuri când controlorii noștri au greșit. Și noi am fost nevoiți să remediem”, a explicat președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz.

Vadim Ceban îndemnat consumatorii care s-au confruntat cu o astfel de problemă să sune la linia verde a companiei și să solicite reverificarea contoarelor.
„Diferență între datele facturate și datele de pe contor există, dar luna viitoare se va face recalcularea. (...) Noi zilele acestea avem mii de solicitări. Sunt diferite cazuri, dar vă asigur că Moldovagaz nu este cointeresată în a majora volumul de consum. Este contorul, contorul este verificat, vine controlorul”, a explicat Vadim Ceban..
Zeci de persoane au început să se plângă pe rețelele de socializare că au primit facturile pentru gaz și căldură, iar suma indicată în ele este exagerat de mare. Oamenii spun că nu știu cum să plătească aceste facturi, care la unii ajung aproape la 11 mii de lei.
Luni Moldovagaz a anunțat că plătește în luna ianuarie 646 de dolari pentru mia de metri cubi de gaz livrat de Gazprom.
Prețul s-a majorat cu aproape 200 de dolari - în decembrie o mie de metri cubi a costat 450 de dolari.
Fluxul de știri
0