Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: SUA au promis ”să pună pe hârtie” răspunsul privind garanțiile de securitate

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaDrapelele Rusiei și SUA la negocierile de la Geneva
Drapelele Rusiei și SUA la negocierile de la Geneva - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Abonare
Ministrul rus de Externe Lavrov: SUA au promis ”să pună pe hârtie” răspunsul cu privire la garanțiile de securitate.
CHIȘINĂU, 13 ian – Sputnik. Reprezentanții Washingtonului și secretarul general al NATO au promis că vor răspunde în scris la propunerile Moscovei privind garanțiile de securitate, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, informează RIA Novosti.
”Americanii ne-au promis că se vor strădui, dar noi le-am spus că trebuie să se străduiască foarte tare, să vină cu propunerile lor de răspuns săptămâna viitoare. Stoltenberg, secretarul general al NATO, s-a oferit și el, în numele Alianței Nord-Atlantice, să-și aștearnă reacția pe hârtie. Consider că va veni și aceasta în aproximativ o săptămână, după care îi vom raporta împreună cu ministrul Apărării președintelui”, a spus Lavrov într-o emisiune la ”Pervîi canal”.
El a menționat că negocierile care au avut loc la Geneva și Bruxelles, unde s-au desfășurat consultări între Rusia și Statele Unite și ședința Consiliului Rusia-NATO, au fost concrete, la subiect.
„Poziția Occidentului este destul de dură, arogantă chiar, fără cedări, dar a fost totuși prezentată cu calm, în cheie pragmatică, ceea ce ne permite să contăm pe perspectiva că negocierile care au avut loc vor fi conștientizate la Washington”, a mai spus șeful diplomației ruse.
Potrivit acestuia, partea rusă și-a exprimat poziția cu nu mai ă fermitate, având acele argumente pe care Occidentul nu le are.
Ședința Consiliului Rusia - NATO la Bruxelles - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Rusia
Comportamentul NATO amenință securitatea europeană – MAE rus
În ajun, la Bruxelles s-a desfășurat ședința Consiliului Rusia - NATO, înainte de a aceasta, luni, la Geneva au avut loc negocieri bilaterale între delegațiile Rusiei și SUA. Astăzi, consultările continuă la Viena în cadrul ședinței Consiliului Permanent al OSCE.
Fluxul de știri
0