Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Când va ajunge un nou lot de vaccin „Sputnik V” în Moldova: Iată ce spune Nemerenco

© REUTERS / DADO RUVICVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a fost întrebată în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o astăzi când va ajunge un nou lot de vaccin rusesc „Sputnik V” în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Republica Moldova ia în calcul posibilitatea achiziției unui nou lot de vaccin rusesc „Sputnik V”. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății Ala Nemerenco în cadrul conferinței de presă susținute astăzi. Ea a precizat că două proceduri de achiziție a vaccinului rusesc „Sputnik V” au eșuat până acum.
„Nu am abandonat ideea și noi suntem în căutarea unei alte soluții și dacă ne reușește o să aflați foarte curând”, a spus oficialul.
Primul lot de vaccin rusesc „Sputnik V” a fost livrat țării noastre în data de 24 aprilie. Este vorba de 71 de mii de doze de ser oferite cu titlu de donație. Vaccinul „Sputnik V” a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse. Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”.
Totodată, la 19 iunie, Republica Moldova a recepționat din Federația Rusă alte 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”. 40 de mii de doze de ser au fost distribuite malului drept al Nistrului și 20 de mii de doze malului stâng.
Fluxul de știri
0