Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Se așteaptă noi restricții: Comisia de Sănătate Publică se va întruni în ședință

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Abonare
În următoarele zile, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică urmează să se întrunească în ședință pentru a lua noi decizii în vederea gestionării pandemiei. Astfel, ar urma să fie instituite noi măsuri de protecție împotriva COVID-19.
CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. După ce au fost anunțate primele cazuri de infectare cu varianta „omicron” în Republica Moldova, autoritățile din sănătate au organizat o conferință de presă pentru a anunța pașii pe care urmează să-i întreprindă pentru a preveni răspândirea noii variante a coronavirusului.
În context, ministrul Sănătății Ala Nemerenco a fost întrebată despre restricțiile care ar urma să fie instituite în legătură cu apariția variantei „omicron” în Moldova. Ea a declarat că restricțiile nu țin de competența ministerului pe care îl conduce, ci ar urma să fie luate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, iar aceasta se va întruni în ședință joi sau vineri.
„Restricțiile nu sunt responsabilitatea Ministerului Sănătății, ci a deciziilor și hotărârilor care le ia Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică. Ședința va avea loc mâine sau poimâine și atunci veți fi informați imediat”, a declarat ministrul Ala Nemerenco.
Amintim că marți, 11 ianuarie, s-a făcut anunțul că în Moldova au fost depistate primele cazuri de infectare cu varianta „omicron”, după ce s-a efectuat secvențierea virusului. Astfel, din cele 149 de probe, 16 au fost depistate cu varianta „omicron”.
Din cele 16 cazuri depistate cu tulpina „omicron” a coronavirusului, 11 sunt bărbați și cinci femei. Cele mai multe cazuri, 12 la număr, sunt din Chișinău. Alte două cazuri în Durlești, unul în raionul Strășeni și unul în regiunea transnistreană.
Test la COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Coronavirus
Specialiști, despre adevărata amenințare a tulpinii Omicron
Fluxul de știri
0