Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova are un nou ambasador în Federația Rusă: Iată cine este

© Sputnik / Mihai CarausФлаги Молдовы и России
Флаги Молдовы и России - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Abonare
Lilian Darie a fost rechemat din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Regatul Belgiei și numit ambasador în altă țară.
CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Lilian Darie a fost numit în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Numirea acestuia a fost aprobată în cadrul ședinței Guvernului după ce miniștrii au aprobat rechemarea acestuia din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Regatul Belgiei.

Lilian Darie este diplomat de carieră, cu un stagiu de lucru de 20 de ani. A absolvit facultatea de Relații Internaționale și a făcut studii de doctorat la Institutul de Filosofie, Sociologie și Drept la Academia de Științe a Moldovei.

În 2018 a fost numit ambasador în Regatul Belgiei și Marele Ducat de Luxemburg, precum și în calitate de șef al Misiunii Republicii Moldova pe lângă NATO.
În perioada 2017-2018 a fost ambasador cu misiuni speciale, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. Iar în 2016-2017 a exercitat funcția de viceministru al MAEIE.
Experiența profesională a diplomatului mai include activitatea în cadrul Centrului OSCE din Bişkek, Republica Kârgâză.
Întrevederea ministrului Nicu Popescu cu ambasadorul Federației Ruse Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Politică
Ministrul de Externe s-a întâlnit cu ambasadorul rus, Oleg Vasnețov: Ce au discutat
Fluxul de știri
0