Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iohannis: Republica Moldova este prioritate de prim rang a României

© Photo : Președintele RomânieiKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Abonare
În mesajul de început de an adresat diplomaţilor acreditaţi la Bucureşti, preşedintele Iohannis a prezentat în mod particular priorităţile României în politica sa externă cu privire la Moldova.
BUCUREȘTI, 12 ian – Sputnik, Evan Răutu. Pentru preşedintele Iohannis, susţinerea activă a eforturilor de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană şi susţinerea reformelor pro-democratice din ţara vecină, reprezintă „prioritate de prim rang a politicii externe a României”.
De asemenea, preşedintele a promis că buna colaborare, manifestată prin acţiuni concrete în sprijinul depăşirii crizelor ce au afectat Republica Moldova în anul 2021, vor fi continuate şi pe parcursul anului 2022. De asemenea, preşedintele Iohannis a spus că există „contacte dese şi substanţiale” între el şi preşedintele Maia Sandu, care vor fi continuate şi aprofundate în anul ce urmează.
De asemenea preşedintele a anunţat şedinţa comună a celor două guverne, ale României şi Republicii Moldova, ce va avea loc în cursul lunii februarie.
„Este în interesul nostru european să extindem zona de prosperitate, democrație și stabilitate către acele state care respectă și își asumă valorile europene comune”, a mai subliniat preşedintele Iohannis.
Fluxul de știri
0