Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Kazahstan: Trupele de menținere a păcii ale OTSC asigură paza aeroportului din Almatî

Abonare
Unitățile rusești ale forțelor colective de menținere a păcii OTSC trimise în Republica Kazahstan au sarcina să asigure paza instalațiilor de stat și militare, inclusiv a principalului aeroport internațional din Almatî, a comunicat luni Ministerul rus al Apărării.
Militarii sunt în serviciu non-stop pe turnurile de observare, patrulează teritoriul și perimetrul aeroportului cu vehicule blindate și în componența grupurilor pedestre și controlează de asemenea situația cu ajutorul dronelor. Totodată, militarii ruși împreună cu forțele armate din Armenia, Belarus, Kârgâzstan și Tadjikistan, îndeplinesc sarcini de pază a centralelor termice, a întreprinderilor strategice de alimentație și a structurilor de alimentare cu apă.
Acțiunile de protest în Kazahstan au început în primele zile ale noului an. Locuitorii orașelor Zanaozen și Aktau, care sunt situate în regiunea producătoare de petrol Mangistau, au ieșit pe străzi pentru a protesta împotriva dublării prețului gazului petrolier lichefiat, care este folosit în calitate de combustibil pentru mașini. Ulterior, revoltele s-au extins în întreaga țară.
Drept răspuns, pe 5 ianuarie autoritățile au declarat stare de urgență în întreaga țară, până pe 19 ianuarie. Potrivit informațiilor din presa kazahă, miercuri protestatarii au luat cu asalt clădiri, au ridicat baricade, au atacat forțele de ordine. Președintele Kasîm-Jomart Tokaev a acceptat demisia guvernului și a anunțat că pe 11 ianuarie va face propuneri cu privire la nouă componență a Cabinetului de Miniștri.
Fluxul de știri
0