Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Geneva: Reabkov a spus care este subiectul principal pentru securitatea Rusiei

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Trecere la banca de fotografiiПереговоры Россия–США по гарантиям безопасности в Женеве
Переговоры Россия–США по гарантиям безопасности в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministrul adjunct de externe Reabkov a spus că problema cheie pentru securitatea națională a Rusiei este neextinderea NATO.
Neextinderea NATO este o chestiune cheie pentru securitatea națională a Federației Ruse, reglementarea acestei chestiuni nu mai poate fi amânată în continuare, a declarat luni viceministrul rus de externe Serghei Reabkov, informează RIA Novosti.
„Aceasta este o chestiune de securitate națională a Rusiei”, le-a spus Reabkov jurnaliștilor în urma negocierilor ruso-americane cu privire la garanțiile de securitate.
”Situația este într-atât de periculoasă, încât noi nu ne putem permite să amânăm mai mult această chestiune fundamentală”, a menționat el.
Reabkov a menționat în cadrul briefingului de după negocieri că nu au fost înregistrate progrese în ceea ce ține de subiectul neextinderii NATO.
”În chestiunea principală care se referă la neextinderea NATO, eu aș spune că nu, nu am reușit să obținem o oarecare îmbunătățire”, a declarat el.
Întâlnirea de la Geneva a durat aproape șapte ore și jumătate. Ea a avut loc cu ușile închise, cu o scurtă întrerupere pentru prânz.
Delegația Rusiei este condusă de Serghei Reabkov și de ministrul adjunct al apărării Aleksandr Fomin. Cea americană este condus de secretarul adjunct de stat Wendy Sherman.
Drept motiv pentru negocieri a servit proiectul de acord pe care Rusia l-a transmis Statelor Unite și aliaților lor încă la mijlocul lunii decembrie. În particular, acesta prevede neamplasarea de către ambele părți a rachetelor de croazieră cu raza scurtă și medie în zona de accesibilitate reciprocă, renunțarea la extinderea NATO în fostele republici sovietice și reducerea numărului de exerciții militare.
Fluxul de știri
0