Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decizia autorităților municipale după ce pilonii de pe viaduct s-au prăbușit: Ce urmează

© Sputnik / Mihai CarausНа виадуке рухнули столбы контакной сети троллейбусов
На виадуке рухнули столбы контакной сети троллейбусов - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Abonare
Sute de piloni de susținere a rețelelor de contact a Regiei Transport Electric Chișinău vor fi schimbați.
CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. Aproape 300 de piloni de susținere a rețelelor de contact ale întreprinderii Regia Transport Electric Chișinău, care asigură circulația troleibuzelor din municipiu, vor fi înlocuiți în acest an. Pentru ceilalți piloni, inclusiv cei ai consolelor de iluminat public, va fi asigurată mentenanța. Despre aceasta anunță serviciul de presă al Primăriei Chișinău.
Decizia a fost luată astăzi după ce duminică doi piloni ai rețelelor de contact a RTEC s-au prăbușit. Chiar în aceeași zi serviciile municipale de profil, împreună cu experții în domeniu, au decis verificarea pe teren a stării pilonilor. Ulterior, pe 10 ianuarie, experții au anunțat că urmează să înceapă verificările pe teren și să propună soluții pentru remedierea situației.
Amintim că șeful Direcției generală transport public și căi de comunicație a municipiului Chișinău, Vitalie Mihalache, a declarat în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale că pilonii de pe viaduct care s-au prăbușit duminică, 9 ianuarie, au fost montați în anii '80 și au căzut din cauza substanțelor chimice din materialul antiderapant care este împrăștiat în fiecare an în perioada rece.

„Pilonii au fost întreținuți. Dar din cauza tratării, în perioada rece a anului, cu material antiderapant, cu substanțe agresive pentru metalul elementelor cu care au fost montate rețelele de tracțiune, au erodat”, a declarat Mihalache.

Vitalie Mihalache a mai precizat că starea funcțională a podului este satisfăcătoare. Responsabilul de la Direcția transport a mai ținut să precizeze că, în general, starea podurilor din Chișinău este satisfăcătoare sau chiar bună, iar la obiectivele de pe strada Mihai Viteazul și strada Ismail sunt anumite porțiuni în stare de conservare.
Potrivit lui Mihalache, în anul acesta vor fi organizate expertizări repetate a stării podurilor din oraș, iar pentru obiectivele care necesită reabilitare prioritară vor fi anunțate licitații pentru lucrări.
S-au răsturnat pilonii pe Viaduct - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2022
Societate
Din astea nu s-au mai întâmplat în Chișinău: S-au răsturnat pilonii pe Viaduct
Fluxul de știri
0