Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu are un nou consilier, din Germania

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Abonare
Președintele Maia Sandu are un nou consilie pe coordonare strategică și afaceri europene. Acesta s-a alăturat recent echipei Misiunii în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. Hans Martin Sieg este noul consilier al Maieie Sandu. Anunțul a fost făcut azi pe site-ul oficial al Misiunii de consilieri la nivel înalt a UE în Moldova. Hans Martin Sieg și-a început recent activitatea în cadrul administrației Prezidențiale.
Acesta este al 11-lea consilier al UE, pe coordonare strategică și afaceri europene, care s-a alăturat echipei Misiunii în Republica Moldova.

”Dl Sieg va consilia președintele cu privire la coordonarea strategică și punerea în aplicare a priorităților de reformă, în special cu privire la politicile legate de buna guvernare și angajamentele în contextul Acordului și Agendei de Asociere cu Uniunea Europeană, precum și va facilita parteneriatele internaționale” este precizat în comunicatul de presă.

Totodată, Hans Martin Sieg va oferi consiliere cu privire la afacerile europene și relațiile cu UE și statele membre.
Înainte de a se alătura misiunii, acesta a ocupat funcții de conducere în diverse proiecte de dezvoltare și think tank-uri, precum și poziții de consiliere pentru Guvernele Germaniei, Elveției și Republicii Moldova.
Hans Martin a lucrat pentru instituții precum GIZ, PNUD, OSCE. Cea mai recentă funcție a sa a fost de director al birourilor de țară din România și Republica Moldova al Konrad Adenauer Stiftung. Oficialul este doctor în științe politice, precum și în istorie.
Fluxul de știri
0