Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ucraina intenționează să introducă bonuri alimentare

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Accesați arhiva multimediaPenurie de produse alimentare în Ucraina
Penurie de produse alimentare în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 10.01.2022
Abonare
Consilierul președintelui Ucrainei Ustenko a propus introducerea în țară a bonurilor alimentare.
CHIȘINĂU, 10 ian - Sputnik. Autoritățile ucrainene ar putea introduce bonuri alimentare din cauza creșterii prețurilor la alimente. Știrea este dată de Vesti.ua cu referire la consilierul președintelui Ucrainei pe probleme economice, Oleg Ustenko.
Potrivit lui, în circumstanțele economice actuale traversate de statul vecin, reducerea sau eliminarea TVA-ului la produse poate implica costuri bugetare suplimentare pentru administrarea impozitelor și poate periclita concurența între producători și vânzători.
Astfel, varianta introducerii bonurilor alimentare se prezintă a fi cea mai acceptabilă, a remarcat economistul.
“Vor fi examinate mai multe variante. Poate fi vorba și de plăți suplimentare pentru compensarea creșterii prețurilor, și de introducerea așa-numitelor bonuri alimentare, așa cum este practicat în SUA”, a explicat Ustenko, fiind citat de RIA Novosti.
Experții ucraineni au arătat în repetate rânduri la situația dificilă a economiei țării. Astfel, fostul prim-ministru al țării, liderul Partidului Batkivșcina, Iulia Timoșenko, a declarat că direcția adoptată de autoritățile ucrainene duc țara la un colaps total.
În același timp, ea a criticat guvernarea pentru legea privind piața funciară, care, potrivit ei, ar putea transforma Ucraina într-o țară africană cuprinsă de foamete.
În același timp, deputatul Radei Supremei din partea Partidul „Platforma de opoziție – Pentru viață”, Victor Medveciuk, afirmă că politica promovată de autorități duce la colapsul economic și social al țării.
Tot un colaps economic a prorocit și directorul Institutului Economic al Ucrainei, Alexandr Goncearov, pe fondalul crizei globale provocată de coronavirus.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 10.01.2022
Rusia
Putin: În Kazahstan au fost folosite tehnologiile Maidanului din Kiev
Fluxul de știri
0