Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovagaz a anunțat prețul gazului pentru ianuarie - s-a majorat semnificativ

© Sputnik / Mihai CarausГазовая плита
Газовая плита - Sputnik Moldova, 1920, 10.01.2022
Abonare
Prețul de achiziție a gazului a crescut semnificativ în luna ianuarie, anunță Moldovagaz.
CHIȘINĂU, 10 ian - Sputnik. Moldovagaz plătește în luna ianuarie 646 de dolari pentru mia de metri cubi de gaz livrat de Gazprom.
Prețul s-a majorat cu aproape 100 de dolari - în decembrie o mie de metri cubi a costat 550 de dolari.

„Majorarea acestuia în comparație cu prețurile din noiembrie și decembrie se datorează creșterii continue a cotațiilor la bursele europene de gaze, precum și a costului coșului de produse petroliere, cu care este corelat prețul de achiziție a gazului. Totodată, SA „Moldovagaz” va depune toate eforturile pentru a achita în termenii stabiliți și integral livrările curente și astfel se va garanta neîntreruperea acestora”, anunță Moldovagaz.

Amintim că în seara zilei de 4 ianuarie președintele țării, Maia Sandu, a convocat, în regim de urgență, Consiliul Suprem de Securitate. În cadrul ședinței a fost discutată situația din sectorul energetic al țării, creată ca urmare a creșterii semnificative din ultima perioadă, pe piața europeană, a prețurilor de achiziție a gazelor naturale.
CSS a recomandat Guvernului să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura furnizarea neîntreruptă a gazelor către consumatori.
Fluxul de știri
0