Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Externele rusești au comentat declarația SUA privind neamplasarea rachetelor în Ucraina

© Sputnik / Alexander Natruskin / BRICS Photohost / Accesați arhiva multimediaMinistrul adjunct al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Reabkov
Ministrul adjunct al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Reabkov - Sputnik Moldova, 1920, 10.01.2022
Abonare
Reabkov a comentat declarația SUA privind neamplasarea rachetelor în Ucraina: Vom vedea ce vor spune la Geneva
CHIȘINĂU, 10 ian - Sputnik. Moscova este gata să-i asculte pe reprezentanții SUA ce vor declara ei cu privire la neamplasarea rachetelor în Ucraina, la întâlnirea de la Geneva, dar un dialog constructiv este posibil doar în contextul revizuirii deciziilor summit-ului de la Budapesta privind viitorul Ucrainei în NATO, a declarat, în cadrul unui interviu pentru RIA Novosti, ministrul adjunct al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Reabkov.
Anterior un demnitar de rang înalt al administrației SUA a declarat că partea americană este gata să discute cu Moscova unele aspecte separate ale propunerilor înaintate de Federația Rusă cu privire la garanțiile de securitate, inclusiv neamplasarea rachetelor pe teritoriul Ucrainei.
"Noi îi vom asculta să vedem ce au de spus. Dar… asta trebuie plasată într-un context mult mai mare: sunt ei gata să asigure abrogarea deciziilor summit-ului de la Budapesta din 2008, sunt ei gata să dea garanții de drept că această țară, dar și altele – lista este cunoscută, că nu vor adera la NATO? Este o întrebare la care urmează să se dea un răspuns", a declara Reabkov, care este șeful delegației Federației ruse la negocierile de la Geneva.
“Eu am, mai curând, un pronostic pesimist, dar noi vom explica în mod insistent că fără soluționarea acestei chestiuni cheie nu vom avea un dialog productiv”, a spus ministrul adjunct.
Precizăm că seara în ajun, în Geneva, delegațiile din Rusia și SUA s-au întâlnit la o cină. Făcând bilanțul acestor “prime negocieri” privind garanțiile de securitate, Reabkov a declarat că discuțiile au fost complicate, dar pe subiect.
Negocierile de fapt vor avea loc astăzi, luni, fără accesul presei, în sediul reprezentanței SUA la filial ONU de la Geneva.
Fluxul de știri
0