Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce s-au prăbușit pilonii de pe viaduct: Iată ce spun autoritățile

© Sputnik / Mihai CarausНа виадуке рухнули столбы контакной сети троллейбусов
На виадуке рухнули столбы контакной сети троллейбусов - Sputnik Moldova, 1920, 10.01.2022
Abonare
O echipă de specialiști vor efectua o expertiză a pilonilor de pe viaductul din strada Dacia.
CHIȘINĂU, 10 ian - Sputnik. Pilonii de pe viaduct care s-au prăbușit duminică, 9 ianuarie, au fost montați în anii '80 și au căzut din cauza substanțelor chimice din materialul antiderapant care este împrăștiat în fiecare an în perioada rece. Precizarea a fost făcută de șeful Direcției generală transport public și căi de comunicație a municipiului Chișinău, Vitalie Mihalache.

„Pilonii au fost întreținuți. Dar din cauza tratării, în perioada rece a anului, cu material antiderapant, cu substanțe agresive pentru metalul elementelor cu care au fost montate rețelele de tracțiune, au erodat”, a declarat Mihalache în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei.

Acesta a precizat că la prima etapă, mai exact chiar ieri, la fața locului, a fost efectuată o expertiză vizuală. Mihalache a declarat că experții vor ieși astăzi la fața locului pentru o expertiză amănunțită privind modul de amenajare a pilonilor pe acest pod. Șeful DGTP a mai precizat că starea funcțională a podului este satisfăcătoare.
„Anterior au fost efectuate expertize la care au participat specialiști care se ocupă de astfel de analize la nivel național”, a mai spus șeful Direcției.
Acesta a adăugat că în acest an starea tuturor podurilor din Chișinău va fi evaluată de experți la nivel național. În acest scop, în bugetul municipal au fost prevăzut surse financiare pentru ca lucrările de inventariere și expertiză să poată demara cât de curând.
Amintim, pe 9 ianuarie, doi piloni de susținere a rețelei de contact de pe viaductul de pe bulevardul Dacia din Capitală s-au prăbușit. Astfel, accesul troleibuzelor pe viaduct, pe ambele direcții de circulație a fost restricționat. Circulația rutieră a fost restabilită după ora 21:35.
S-au răsturnat pilonii pe Viaduct - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2022
Societate
Din astea nu s-au mai întâmplat în Chișinău: S-au răsturnat pilonii pe Viaduct
Fluxul de știri
0