Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Delegația Rusiei a ajuns la Geneva, unde vor avea loc negocieri cu SUA

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Женева
Города мира. Женева - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2022
Abonare
Reprezentanții Rusiei au ajuns la Geneva unde urmează să aibă loc negocieri cu reprezentanții SUA cu privire la garanțiile de securitate.
BUCUREȘTI, 9 ian – Sputnik. Reprezentanții părții ruse au sosit la Geneva la negocieri cu SUA în privința garanțiilor de securitate.
“Delegația interinstituțională rusă, condusă de viceministrul rus de Externe, Serghei Reabkov, a sosit la Geneva pentru a participa la negocierile ruso-americane cu privire la garanțiile de securitate”, se menționează în canalul Telegram al ministerului.
Prima întrevedere, în formatul unei cine, va avea loc în seara de duminică. E vorba de niște negocieri “prealabile”. Principala parte a discuțiilor va avea loc luni, în format închis, pe teritoriul reprezentanței permanente a SUA la secția ONU de la Geneva.
Delegația americană este condusă de primul adjunct al secretarului de stat, Wendy Sherman.
După consultările de la Bruxelles va avea loc o reuniune a Consiliului Rusia-NATO, iar la Viena – consultări pe platforma OSCE.
La sfârșitul anului 2021, Rusia a dat publicității proiectele de tratate cu SUA și NATO cu privire la garanțiile de Securitate. Moscova, în special, cere partenerilor occidentali garanții juridice a renunțării la extinderea NATO spre Est, la aderarea Ucrainei la blocul militar și la crearea bazelor militare în statele post-sovietice.
Встреча президентов России и США В. Путина и Дж. Байдена в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2022
Rusia
O posibilă înțelegere Rusia-SUA - extrem de importantă pentru Moldova
Fluxul de știri
0