Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kozak: Germania și autoritățile franceze nu renunță la acordurile de la Minsk

© Photo : Пресс-служба парламента / Bizgu EduardDmitri Kozak, șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse
Dmitri Kozak, șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2022
Abonare
Dmitri Kozak, care este șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse, a declarat că noua putere din Germania și autoritățile franceze nu renunță la acordurile de la Minsk.
Dmitri Kozak, care este șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse, a declarat că noua putere din Germania și autoritățile franceze nu renunță la acordurile de la Minsk.
Joi, Kozak s-a întâlnit cu consilierul pentru politică externă al cancelarului german Jens Pötner și consilierul diplomatic al președintelui francez Emmanuel Bonn. Întrevederea a fost dedicată situației interne din Ucraina și a fost organizată la inițiativa părții ruse.
"Toți - atât noul guvern al Germaniei, cât și conducerea Franței, și-au confirmat angajamentul la acordurile de la Minsk - o bază incontestabilă pentru o înțelegere pentru situația din sud-estul Ucrainei", a declarat Kozak jurnaliștilor, fiind citat de RIA Novosti.
„Am discutat o serie de pași practici pentru implementarea acordurilor de la Minsk, am convenit asupra planurilor de contact ulterioare, inclusiv cu participarea conducerii ucrainene, pentru a pune capăt conflictului cât mai curând posibil”, a spus el.
„Formatul Normandia” al negocierilor privind Ucraina există din iunie 2014. Apoi, în cadrul sărbătoririi a 70 de ani de la debarcarea trupelor aliate în Normandia, liderii Germaniei, Rusiei, Ucrainei și Franței au discutat pentru prima dată despre soluționarea conflictului din Donbas. Summit-ul anterior a avut loc la Paris pe 9 decembrie 2019. Recent, părțile de la diferite niveluri au discutat despre perspectivele de interacțiune în acest format.
Fluxul de știri
0