Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kozak: Crearea unor formate paralele nu este discutată în cadrul Forumului Normand

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Accesați arhiva multimediaDmitri Kozak
Dmitri Kozak - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Dmitri Kozak , care este șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse, a spus că crearea oricăror formate paralele în cadrul „Normandiei Patru” dezorganizează procesul de negocieri și crearea lor nu este discutată.
Joi, Kozak s-a întâlnit cu consilierul pentru politică externă al cancelarului german Jens Pötner și consilierul diplomatic al președintelui francez Emmanuel Bonn. Întrevederea a fost dedicată problemei din interiorul Ucrainei și a fost organizată la inițiativa părții ruse.
„De mult timp, din august 2020, avem un acord ca aceste întâlniri să fie ținute împreună de Ministerul de Externe și consilierii politici în format Normandia. Am purtat astăzi un dialog în acest format. Am convenit că acest dialog va continua în acest format și mai departe”, a spus Kozak, răspunzând la întrebarea dacă s-a discutat posibilitatea de a organiza o întâlnire în format Normandia la nivel ministerial sau un summit al liderilor.
Potrivit lui, este dăunător să se creeze formate paralele de negocieri și acest lucru „dezorganizează procesul de negociere, deoarece pot apărea diferite nuanțe de acorduri și diferite aspecte ale acordurilor în formate diferite, care pot fi apoi interpretate de către toate părțile în moduri diferite”.
„Iată de ce nu se discută că vor exista niște formate paralele și aceleași probleme vor fi discutate cu participarea diverșilor reprezentanți-participanți ai formatului Normandia”, a adăugat Kozak, fiind citat de RIA Novosti.
„Formatul Normandia” al negocierilor privind Ucraina există din iunie 2014. Apoi, în cadrul sărbătoririi a 70 de ani de la debarcarea trupelor aliate în Normandia, liderii Germaniei, Rusiei, Ucrainei și Franței au discutat pentru prima dată despre soluționarea conflictului din Donbas. Summit-ul anterior a avut loc la Paris pe 9 decembrie 2019. Recent, părțile de la diferite niveluri au discutat despre perspectivele de interacțiune în acest format.
Fluxul de știri
0