Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kazahstan: medicii sunt atacați iar echipajele de salvare – incendiate

© REUTERS / Pavel MikheyevЛюди нападают на полицейский микроавтобус во время акции протеста против повышения стоимости на топливо в Алматы
Люди нападают на полицейский микроавтобус во время акции протеста против повышения стоимости на топливо в Алматы - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2022
Abonare
Peste zece lucrători medicali au avut de suferit în urma atacurilor formațiunilor banditești.
CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. În Kazahstan grupări de bandiți i-au atacat pe medici, anunță RIA Novosti. Drept urmare, au avut de suferit peste zece lucrători medicali, anunță postul de televiziune “Habar 24”, cu referire la adjunctul ministrului Sănătății din această țară, Ajar Ghineat.
“Formațiunile banditești îi atacă de medici, acum, în acest moment, în urma acțiunilor infractorilor au avut de suferit mai bine de zece lucrători medicali”, a anunțat postul de televiziune “Habar 24”.
“Vă rugăm să nu le încurcați lucrătorilor medicali să lucreze și să-și îndeplinească datoria profesională”, a cerut Ajar Ghineat.
“În acest timp care nu este deloc simplu pentru țară, când mii de lucrători medicali se află pe linia întâi în lupta cu pandemia, acordă ajutor medical celor care au avut de suferit în urma dezordinilor, care au loc în țara noastră, noi, cu mare regret, vedem că sunt cazuri în care sunt atacați și bătuți lucrătorii medicali, sunt incendiate echipajele salvării, sunt atacate organizațiile și instituțiile medicale și sunt distruse echipamentele”, a declarat joi Ajar Ghineat în emisie la postul de televiziune “Habar 24”. Potrivit informațiilor prezentate de ea deja au avut de suferit mai bine de 10 lucrători medicali.
În dimineața zilei de 5 ianuarie, președintele țării Tokaev a demis guvernul și a dispus introducerea reglementării de stat a prețurilor la gazul lichefiat și la benzină, pentru o perioadă de șase luni. El a anunțat, de asemenea, că va prelua funcția de șef al Consiliului de Securitate, care a fost condus anterior de primul președinte al țării, Nursultan Nazarbaev, și a anunțat noi măsuri pentru soluționarea situației.
La ședința Consiliului de Securitate, Tokaev a informat că a cerut ajutor OTSC „pentru a depăși amenințarea teroristă”. Consiliul de Securitate Colectivă al organizației a decis să trimită forțe de menținere a păcii în Kazahstan, care vor rămâne acolo pentru o perioadă limitată.
Tokaev i-a avertizat pe protestatari că autoritățile vor lua măsurile cele mai dure împotriva infractorilor, deoarece sunt deja morți și răniți în rândul forțelor de ordine.
În timpul ciocnirilor din Almatî, 18 angajați ai forțelor de ordine au fost uciși, doi dintre ei fiind decapitați - aceasta este o dovadă a caracterului terorist al bandelor. Alți 353 de ofițeri de securitate au fost răniți.
Fluxul de știri
0