Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Kazahstan au sosit primele unități de menține a păcii ale OTSC– Video

© Sputnik / Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaTrimiterea militarilor ruși în Kazahstan, parte a trupelor OTSC pentru menținerea păcii
Trimiterea militarilor ruși în Kazahstan, parte a trupelor OTSC pentru menținerea păcii - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În Kazahstan au sosit primele unități ale forțelor rusești de menținere a păcii.
BUCUREȘTI, 6 ian – Sputnik. În Kazahstan au sosit primele unități din componența forțelor de bază ale contingentului rus din forțele de menține a păcii ale OTSC, informează Ministerul Apărării al Rusiei.
Instituția menționează că transferul trupelor rusești de menținere a păcii cu tehnica standard în Kazahstan continuă.
“Unitățile brigăzii 45 cu destinație specială ale forțelor aeropurtate au efectuat un marș din punctul de dislocare permanentă la aerodromul de îmbarcare Cikalovski, unitatea forțelor aeropurtate – la aerodromul Ivanovo-Severnîi, unitatea din Ulianovsk a forțelor aeropurtate – la aerodromul Ulianovsk-Vostocinîi, unde are loc îmbarcarea în avioanele aviației de transport”, a precizat Ministerul Apărării.
Trupele Organizației Tratatului de Securitate Colectivă au intrat în Kazahstan la solicitarea președintelui kazah Kassim‑Jomart Tokaiev. Acesta a calificat situația din țară drept o “invazie a grupărilor teroriste, orchestrată din afara țării”.
Ulterior, Consiliul de Securitate Colectivă al OTSC a decis expedierea în Kazahstan a forțelor colective de menținere a păcii pentru o perioadă limitată de timp. Pe lângă militari ruși, din acest contingent vor face parte militari din Belarus, Armenia, Kârgâzstan și Tadjikistan.
Aceștia urmează să asigure paza instituțiilor de stat și obiectivelor militare, dar și să ofere asistență forțelor de ordine. Unitățile contingentului OSTC au trecut deja la îndeplinirea misiunii.
Senatorul rus Andrei Klișas a subliniat într-un comentariu oferit agenției RIA Novosti că Rusia nu are nevoie de acceptul parlamentului pentru expedierea trupelor, fiind suficient mandatul OTSC.
Кадры беспорядков в Казахстане - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2022
Video
Violență și agonie: Cum se desfășoară protestele în Kazahstan
Fluxul de știri
0