Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Halucinant: Rușii vor produce energie electrică în cosmos și o vor livra pe Terra

© Photo : Instagram / Sergey Kud-SverchkovРассвет с борта МКС
Рассвет с борта МКС - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2022
Abonare
„Roskosmos” a elaborat proiectul unei centrale electrică care va produce energie în spațiu și o va livra pe Terra.
CHIȘINĂU, 5 ian - Sputnik. Întreprinderea rusească „Roskosmos” a elaborat proiectul unei centrale spațială de viitor care va transporta energia solară din spațiu pe Pământ. Anunțul a fost făcut de „Sistemele Spațiale Rusești”, care sunt o subdiviziune a „Roskosmos”, informația fiind preluată de RIA Novosti.
“Proiectul va asigura furnizarea regulată a energiei electrice alternative în zonele greu accesibile – insulare, montane și nordice – ale Pământului, indiferent de condițiile meteorologice și de oră – fie zi, fie noapte, și va permite, de asemenea, livrarea energiei către alte nave spațiale - pentru „reîncărcare programată” și în caz de urgență”, se spune în comunicat.
Centrala electrică va avea două componente: una în spațiu, și alta pe Terra. În spațiu va exista un modul de transmisie - o navă spațială fără pilot cu o suprafață de 70 de metri pătrați.
Acesta va acumula energia Soarelui și o va transmite pe Pământ. Pe suprafața Pământului va fi amplasat modulul de recepție - un sistem de antene care primesc energia solară printr-un canal laser, o convertesc și o distribuie.
Transferul de energie de la stație pe Pământ este posibil cu pierderi minime, mai ales că panourile solare situate în spațiu sunt de câteva ori mai eficiente energetic decât cele care funcționează pe Pământ, afirmă experții „Sistemelor Spațiale Rusești”.
„În spațiul cosmic, eficiența utilizării energiei solare este de zeci de ori mai mare decât pe Pământ. Aceasta poate fi transformată într-un fascicul laser și transmisă pe Pământ cu pierderi minime de energie. Această invenție este o alternativă excelentă la energia termonucleare", - spune Maria Barkova, inginer de cercetare al departamentului pentru dezvoltarea echipamentelor avansate la „Sistemele Spațiale Rusești”.
Este planificată dotarea centralei electrice spațiale cu un dispozitiv de control care va permite o distribuție echilibrată a energiei, precum și un tampon pentru acumularea de surplus.
Este planificată plasarea unor astfel de centrale electrice pe orbite sincrone cu soarele, cu o înclinare de 82, 90 și 98 de grade. Dirijarea precisă a fasciculului laser pe antenele de redresare mobile de la sol va fi asigurată de un pachet software de sincronizare.
Anterior, s-a anunțat că experimentul privind transmiterea fără fir a electricității cu ajutorul radiației laser a fost inclus în programul de cercetare pe segmentul rus al Stației Spațiale Internaționale.
Участница эксперимента Анна Кикина во время пресс-конференции - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Rusia
Singura femeie-cosmonaut din Rusia va fi trimisă în spațiu în 2022
Fluxul de știri
0