Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Angajații IGSU vor ajunge în aproape 1500 de biserici din țară – Ce vor face

© Sputnik / Miroslav RotariIcoane făcătoare de minuni
Icoane făcătoare de minuni - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2022
Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să respecte regulile de siguranță în perioada sărbătorilor de Crăciun.
Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor ajunge în 1492 de lăcașe de cult din țară pentru a atenționa odată în plus despre respectarea regulilor de siguranță în perioada sărbătorilor de Crăciun.
În sărbătorile de Crăciun pe stil vechi, în vederea menținerii securității și siguranței în regim sporit vor activa 450 de angajați IGSU cu 150 unități de tehnică gata să intervină în situații excepționale.
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează să respecte regulile de siguranță în perioada sărbătorilor de Crăciun. Specialiștii îndemnă oamenii să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a nu pune în pericol enoriașii care se vor afla în biserici. Pompierii atenționează asupra exploatării sobelor și coșurilor de evacuare a fumului, amenajarea unor locuri speciale pentru lumânări, dar și prudență maximă la utilizarea focului deschis.
Totodată specialiștii avertizează ca în fiecare lăcaș de cult să fie mijloace primare de stingere, iar căile de acces pentru autospecialele de intervenție să fie menținute libere.
Se recomandă prevenirea ca circuitele electrice să nu fie suprasolicitate prin conectarea mai multor consumatori decât cei prevăzuți pentru instalația respectivă. Totodată, în locuri vizibile să fie afișate scheme de evacuare a persoanelor în caz de situații de risc cu indicarea inscripției “În caz de urgență apelați 112”.
Fluxul de știri
0