Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Protestatarii au acaparat aeroportul din Alma-Atî

© REUTERS / StringerСотруднику правоохранительных органов Казахстана помогают возле мэрии во время протестов, вызванных повышением цен на топливо в Алматы
Сотруднику правоохранительных органов Казахстана помогают возле мэрии во время протестов, вызванных повышением цен на топливо в Алматы - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2022
Abonare
Aeroportul din Alma-Atî a fost cucerit de protestatarii antiguvernamentali.
CHIȘINĂU, 5 ian - Sputnik. Angajații aeroportului Alam-Atî din Kazahstan au confirmat că acest obiectiv a fost cucerit de către protestatari.
Anterior mass-media au informat că acesta și-a întrerupt activitatea din cauza dezordinilor.
“Protestatarii i-au alungat pe pasageri din terminale, spunându-le că nu le vor face nimic”, a povestit un angajat al Aeroportului pentru RIA Novosti.
Potrivit lui, aeroportul a fost cucerit “în pace și liniște”, un schimb a fost lăsat să plece acasă, iar altul să-și înceapă tura.
Amintim că în urma escaladării de astăzi și a intensificării acțiunilor de protest antiguvernamentale, autoritățile au extins starea de urgență pe tot teritoriul Kazahstanului.
“Regimul de urgență a fost instituit pe tot teritoriul Kazahstanului”, transmite Sputnik Kazahstan.
Fluxul de știri
0