Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Germania vrea să impună noi restricții împotriva Omicron

© AP Photo / Michael SohnПрохожие у закрытых рождественских палаток в Берлине
Прохожие у закрытых рождественских палаток в Берлине - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2022
Abonare
Germania ia în considerare înăsprirea restricțiilor şi accelerarea campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 în fața valului de contaminări cu varianta Omicron, a spus miercuri ministrul german al Sănătății.
BUCUREŞTI, 5 ian – Sputnik, Doina Crainic. Cancelarul Olaf Scholz urmează să se întâlnească vineri cu miniștrii președinți ai landurilor pentru a discuta despre răspunsul autorităților federale și regionale la răspândirea noii variante Omicron.
„Din păcate, va fi necesară o înăsprire [a restricţiilor] pentru a contracara valul puternic care vine asupra noastră”, a declarat miercuri ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, pentru grupul media RedaktionsNetzwerk Deutschland, fără a oferi însă detalii.
Numărul zilnic de contaminări a scăzut pe parcursul lunii decembrie în Germania. Cu toate acestea, numărul a început să crească din nou în urmă cu o săptămână.
Institutul Robert-Koch pentru Boli Infecțioase a raportat miercuri 58.912 de noi infecții, însemnând cu 47% mai mult decât cu o săptămână în urmă. Germania a înregistrat, de asemenea, 346 de noi decese, iar numărul total este de 112.925 de decese de la începutul epidemiei.
Karl Lauterbach a estimat că restricțiile actuale au redus la jumătate contactele sociale în Germania, comparativ cu perioada de dinaintea pandemiei.
Citat de presa germană, ministrul de Finanțe Christian Lindner a spus că guvernul nu dorește să impună un nou lockdown.
„Vrem să evităm blocările generale și localizate în viitor. Scopul nostru este să menținem viața socială cât mai mult posibil și să evităm cât mai mult afectarea vieţii sociale”, a declarat ministrul pentru ziarele Stuttgarter Nachrichten și Neue Berliner Redaktionsgesellschaft.
Karl Lauterbach a spus că dorește ca peste 80% dintre persoanele complet vaccinate să mai primească o doză de rapel, însemnând aproximativ 56% din populație.
Germania are o acoperire relativ scăzută de vaccinare împotriva Covid-19 în comparație cu țările din Europa de Vest: 71,3% din populația sa este complet vaccinată și 39,3% a primit un rapel, potrivit Sputnik France.
Fluxul de știri
0