Război între primarul Chișinăului și consilierii PAS: „Nu-mi este nici rudă, nici prieten”

© Sputnik / Mihai CarausIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2022
Abonare
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, care se află în izolare după ce mai mulți membri ai familiei sale s-au infectat cu COVID-19, a făcut declarații într-o transmisiune live cu privire la eliberarea din funcție a fostului director al întreprinderii Infocom, afiliat PAS.
CHIȘINĂU, 5 ian - Sputnik. Primarul Chișinăului Ion Ceban afirmă că nu se află în relații apropiate cu noul director interimar al întreprinderii municipale Infocom - Sergiu Ceban.
Declarația a fost făcută după ce a fost acuzat de consilierii municipali ai Partidului Acțiune și Solidaritate că ar pune la cale falimentarea întreprinderii Infocom. Consilierii PAS susțin că primarul Ion Ceban ar fi numit pe ascuns în funcția de director interimar al întreprinderii o persoană din anturajul său.

„Care este frustrarea PAS în legătură cu activitatea întreprinderii municipale Infocom? Acolo se află un director interimar, un tânăr. Nu-mi este nici rudă, nici prieten, așa cum se speculează. El a depistat mai multe „istorii” care s-au produs în perioada în care director era o persoană afiliat PAS”, a menționat Ion Ceban.

Primarul Chișinăului susține că fostul director al Infocom, afiliat PAS, a fost eliberat din funcție în baza hotărârii instanței de judecată.
„A fost eliberat ca urmare a încălcărilor - pentru delapidare de fonduri. Nu este primarul de vină că omul avea o mână păroasă și era afiliat PAS. (...) S-au descoperit cheltuieli de reparație a automobilului care depășesc însăși valoarea automobilului. Noul director a început să facă investigații, iată de ce cei de la PAS se agită”, a menționat Ion Ceban.
Fluxul de știri
0